Ruil & Retourservice

Wij willen graag dat u met uw aankopen van de Bokkesprong 100% tevreden bent. Toch niet tevreden over uw bestelling?

Wanneer u spijt hebt van uw aankoop, dan kunt u de door u aangekochte producten, onder bepaalde voorwaarden, aan ons retourneren. Dit mag zonder opgaaf van reden. Uiteraard mag u wel een reden opgeven wanneer u dat wenst, dit helpt ons namelijk bij het verbeteren van onze service en ons assortiment. Na ontvangst van uw product(en) heeft u 14 dagen de tijd om het product retour te sturen.

Voorwaarden voor het retour sturen van producten:

  • De producten zijn #onbeschadigd;
  • De producten zijn verpakt in de originele en onbeschadigde verpakking;
  • Verpakkingen zijn dichtgeplakt met transparant verpakkingstape (géén ducttape);
  • Producten welke zijn gebruikt worden niet gecrediteerd;
  • Een product waarbij jij zelf een gebrek hebt geprobeerd te herstellen wordt niet gecrediteerd;
  • De pakbon of factuur (eventueel een kopie) dient aan de retourzending toegevoegd te worden.
  • Aanbiedingen kunnen niet teruggestuurd of geruild worden

*Heeft het artikel sporen van gebruik is het vervuild, beschadigd of is het artikel speciaal voor u op maat gemaakt of besteld of het hoort niet tot het reguliere assortiment van de Bokkesprong? Deze artikelen kunnen helaas niet retour gestuurd worden.

Na het ontvangen van uw retourzending storten wij, binnen 14 dagen, het aanschafbedrag inclusief de verzendkosten terug. De kosten van de retourzending zijn vanzelfsprekend voor uw eigen rekening.

Zodra wij uw pakket hebben ontvangen, ontvangt u ter bevestiging een e-mail bericht. Heeft u via iDeal of creditcard betaald, dan storten wij u het aankoopbedrag terug via de door u gekozen betaalmethode. Heeft u met Visa of Mastercard betaald, dan wordt het aankoopbedrag minus de kosten voor creditcardbetalingen aan u teruggestort.

Uiteraard kunt u kleding of schoeisel wel eerst passen. De verzendkosten voor het ruilen of retourneren zowel binnen als buiten Nederland betaalt u zelf. Heeft u door onze schuld een verkeerd artikel ontvangen dan betalen wij u de verzendkosten uiteraard terug.

Bij schoenen of laarzen die niet goed passen, kunt u contact opnemen via info@debokkesprong.com of 0229 201047.
Wij kunnen u helpen met het zoeken naar een oplossing of alternatief.

Op welke wijze kunt u uw artikelen retourneren en/of ruilen?

Voor een retourzending kunt u een retourformulier aanmaken en deze toevoegen aan het pakket. U mag ook de pakbon toevoegen aan het pakket i.p.v. een retourformulier aanmaken.

Retourzendingen mogen gestuurd worden naar:

De Bokkesprong

T.a.v. Webwinkel

Oosteinde 45

1678 HR Oostwoud

Nederland

Verpak het artikel of de artikelen met originele labels in een stevige verpakking bij voorkeur de originele verpakking. 

Let op: Retourzendingen zijn voor rekening en risico van de koper.

Bij vragen kunt u ons mailen: info@debokkesprong.com of bellen: 0031(0)229 201 047

Wij zijn op de volgende dagen bereikbaar:

Woensdag - Zaterdag: 10.00 – 17.00

U heeft een verkeerd artikel ontvangen?

Wij verwerken uw bestelling met zorg. Toch kan het een keer mis gaan. Heeft u een artikel ontvangen dat u niet heeft besteld? Houd uw ordernummer bij de hand en neem direct contact met ons op: info@debokkesprong.com of 0031(0)229 201047. Wij zorgen dat u kosteloos het goede artikel of geld terug ontvangt.

Heb ik garantie op een artikel?

Heeft het product een mankement binnen 3 maanden of na de fabrieksgarantie dan heeft u recht op gratis herstel of vervanging. Gaat uw artikel buiten de garantieperiode onverwachts kapot, dan kunt u natuurlijk ook op ons rekenen. Is uw aankoop al lang in gebruik of verlengt de reparatie de levensduur aanzienlijk dan kunnen wij een bijdrage in de kosten vragen. Neemt u contact met ons op voordat u het artikel retour stuurt: info@debokkesprong.com of telefonisch: 0031(0)229 201 047. In onze Ruil- en retourservice (hierboven) vind u alle informatie.