Onderhoudsvoorschrift Anna Lascata Suède

Suède is een natuurproduct

De geitsuède die voor de kleding van Anna Lascata wordt gebruikt is een natuurproduct van uitstekende kwaliteit, een levend materiaal dat ademt en flexibel is. De huid is een natuurproduct en de soms zichtbare nerven, littekens en kleine kleurnuances typeren de echtheid van uw kledingstuk. Dit zijn geen productiefouten en zij kunnen niet als klacht worden aangemerkt.

De kleuren van het suède en leer

De suède wordt na het looien geverfd. Suède kan afgeven, met name donkere kleuren als zwart, donkerblauw maar ook rood kunnen echter wel afgeven. Normaliter wordt het afgeven na verloop van tijd minder omdat de losse slijpstofdeeltjes verdwijnen. De losse deeltjes zijn ook te verwijderen met plakband waarvan de lijm niet afgeeft, ze blijven dan aan het plakband kleven. Het helpt ook door met een doek voorzichtig in juiste richting van de suède te wrijven. Herhaal vervolgens deze behandeling 2 of 3 keer.

Voor u uw suède gaat dragen

Gebruik voor het dragen uw suède kledingstuk met de Vario spray van Collonil. De spray impregneert, maakt de suède waterafstotend en beschermt tegen het vuil worden. Herhaal de behandeling na 10 keer dragen om uw kledingstuk te blijven beschermen. Ook de behandeling herhalen na het nat worden of reinigen van uw kledingstuk

Zorg goed voor uw suède

  • De kleur van suède kan worden aangetast door fel zonlicht
  • Gebruik een goed gevormde hanger om uw kleding in de juiste vorm te houden
  • Suède en leer zijn een natuurproduct. Wij raden u aan de kleding niet in een afgesloten plastic zak te bewaren, maar te zorgen dat het leer en de suède kan ademen
  • Transpiratie kan vlekken achterlaten op leer en suède en zou het leer op den duur kunnen uitdrogen

Het reinigen van suède en leer


Aanraking met de huid en make-up kan vlekken achterlaten op de kraag, zakken en manchetten. Kleine vlekken verdwijnen soms ook al door de suède van het kledingstuk tegen elkaar te wrijven. Vlekken kunnen voorzichtig verwijderd worden met een zachte borstel of met de Nubuck Box van Collonil.

Let er wel op dat u vlekken pas probeert te verwijderen met de bovengenoemde producten als de suède droog is, omdat anders de structuur van de suède snel beschadigt.

U kunt het beste een combinatie altijd samen laten reinigen om onvermijdelijke kleurverschil te voorkomen. Wij raden u aan om het reinigen van uw suède kledingstuk over te laten aan een professionele stomerij die nadrukkelijk gespecialiseerd is in het reinigen van leer en suède. Selecteer de stomerij met zorg zodat u niet teleurgesteld wordt en u lang kunt genieten van uw suède kleding stuk.