10 redenen waarom een fleecejack een musthave is!

Gepubliceerd: 15-04-2018 12:11:44
Categorieën: Country Lifestyle

10 redenen waarom een fleecejack een musthave is!

1. Houd je warm

Wanneer u buiten in koude temperaturen en ijzige wind bent, wilt u kleding die u warm kan houden zonder benauwd of oververhit te voelen. Fleece materiaal is uitstekend in het isoleren van lichaamswarmte, omdat het de warme lucht vasthoudt, waardoor u beschermd blijft tegen de temperatuur buiten.

2. Voert vocht af

De Polartec fleece houdt niet alleen warmte vast, maar voert ook vocht af van het lichaam. Als u eenmaal actief beweegt, begint u te transpireren en als dit te lang op de huid ligt, verlaagt dit uw lichaamstemperatuur en dit kan u ziek maken. Fleece werkt om vocht van het lichaam af te voeren en verdampt het vervolgens om u en uw fleecejas fris te houden.

3. Lichtgewicht

Fleece is ongelooflijk licht van gewicht. Dit maakt het zeer geschikt om in kleine tassen en rugzakken te doen, zodat je niet veel zware last mee hoeft te nemen. Stelt u zich eens voor dat u tijdens een tocht een zware wollen trui meeneemt en de zon gaat schijnen... Een warm of lichtgewicht fleecejack is een goed alternatief.

4. Sneldrogend

Ooit overvallen in een plotselinge, zware regenbui? Als je fleecejack nat wordt, droogt het zeer snel door de lichtgewicht vezels. Ook voor het wassen van uw fleecejack is dit een extraatje, omdat het in een handomdraai weer in gebruik wordt genomen

5. Kies je soort fleece

Er is een verscheidenheid aan verschillende 'niveaus' van fleece om uit te kiezen. Er is keuze uit zeer lichtgewicht microfleeces, tot en met zwaardere soorten zoals Polartec®, waarmee u fleece kunt gebruiken als tussenlaag, lichtgewicht jasje, behaaglijke trui of warm fleecejack. Hierdoor is fleece het perfecte materiaal voor laagjes.

6. Veelzijdig

Fleece kan voor alles en nog wat gebruikt worden. Niet alleen voor fleecejassen, maar ook voor dekens, sokken, bodywarmers, voeringen en nog veel meer.

7. Dierproefvrij

Fleece is een veganistisch alternatief voor zware wollen truien, waardoor het een goede keuze en alternatief is voor dierenliefhebbers.

8. Eco vriendelijk

Wilt u uw CO2-voetafdruk in de gaten houden? Fleece kan gemaakt worden van gerecycled materiaal en er zijn zelfs fleecejacks te vinden van gerecyclede plastic flessen!

9. Duurzaam en slijtvast

Fleece is ook zeer slijtvast omdat het gemaakt is van synthetische vezels. Dit betekent dat je fleecejas een lang en gelukkig leven kan leiden en vele avonturen en wasbeurten kan overleven, zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het vervagen of pillen.

10. Geen pluisjes

Over pluizen/pillen gesproken - sommige jacks bijv zijn gemaakt van anti-pil materiaal, waardoor je fleecejack er fris en pluisvrij uitziet.

Hieronder een greep uit onze collectie>

Deel