Nieuw Oleana herfst winter mode

Gepubliceerd: 10-10-2017 14:21:09

Nieuw Oleana herfst winter mode

Sinds kort verkopen wij weer de exclusieve super zachte vestjes, sjaals en polswarmers van het Noorse Oleana! Voor de herfst/winter hebben wij een mooie collectie voor u samengesteld.

OLEANA De Bokkesprong

Verkooppunt

Wij zijn altijd op zoek naar mooie unieke merken, merken met een verhaal. Een goed voorbeeld daarvan is Oleana. Dit Noorse merk heeft slechts een paar verkooppunten in Nederland en wij zijn daar één van! Oleana valt absoluut in het hogere segment maar het is op het vlak van duurzaamheid en kwaliteit volkomen uniek. Een vestje van 10 jaar oud kan er nog 'als nieuw' uitzien. Je ziet geen verschil.

1992 - 2017

25 jaar OLEANA!

Onze grootste droom was om te bewijzen dat het mogelijk zou zijn om mooie kleding te produceren in een duur land zoals Noorwegen. We wilden echt moeite doen om te investeren in de allerbeste ontwerpen en duurzame kwaliteiten van materialen. We wilden nieuwe banen creëren en een goede werkomgeving waar mensen gelukkig kunnen zijn en zich persoonlijk kunnen ontwikkelen. We hadden zo veel ideeën en dromen die we wilden realiseren. 25 jaar later presenteren we trots de 2 jubileum collecties aan onze klanten over de hele wereld. Alles gecreëerd door OLEANA's eigen ontwerper, Solveig Hisdal


SOLVEIG HISDAL is ontwerpster bij Oleana. Ze is ook de fotograaf en zij wordt geïnspireerd door folkloristische motieven uit Noorwegen maar vindt de laatste jaren ook inspiratie in andere culturen. Zo reisde zij langs de zijderoute van Azië naar Europa. Oleana maakt alleen gebruik van natuurlijke materialen zoals merinowol, alpaca, kasjmier en zijde. De wol wordt door moderne machines verwerkt tot gebreide stoffen en met de hand wordt er prachtige kleding van gemaakt.Oleana detail motief Peonies

Jubileum collectie

Voor de jubileum collectie werd Solveig Hisdal geïnspireerd door Japanse Sakura (kersenbloesem) en Hydrangea (hortensia) bloemen.

Hydrangea

Hydrangea

De bloeiende Hydrangea struik in Solveig Hisdals tuin was de inspiratie voor dit patroon. De struik met grote bloemkoppen was perfect vol en mooi. Tijdens het creatieve proces om het patroon naar een afgewerkt ontwerp te krijgen besloot Solveig om een draai te maken en het patroon van binnen naar buiten te keren en van daaruit verder te ontwikkelen. dit creëert een meer eigentijdse look, met de achtergrondkleur schuiven, terwijl de bloemen dezelfde kleur blijven.

Sakura

Sakura

De verfijning van Japanse esthetiek en de iconische Japanse kersenbloesemboom, ook algemeen bekend als Sakura, inspireerde Solveig Hisdal om dit ontwerp te maken voor onze jubileumcollectie. De bomen bloeien tijdens de lente en mooie roze en witte bloemen bedekken Japan als een deken. De natuur haar eigen viering van de lente en het begin van het nieuwe leven.

Bekijk onze OLEANA collectie hier

Voor meer informatie over prijzen e.d. van Oleana kunt u contact met ons opnemen tel. 0229-201047 of email info@debokkesprong.com

Deel